Blogs & nieuws

Onderstaand blogs en het laatste nieuws rondom Fimble:
Team
Nieuws
Modelleren

Ontmoet onze tijdelijke aanwinst!

Ontmoet Pepijn, onze stagiair bij Fimble sinds eind januari. Hij zit in het 3e jaar van de opleiding Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam.

Nieuws
Kennisbank
Adviseren

REBF 2023: Digital Twin de toegevoegde waarde in elke fase

Michael Sandel op 20 september 2023 als moderator op REBF 2023. Het REBF Festival is dé plek om gelijkgestemde professionals te ontmoeten, nieuwe connecties te leggen en inspiratie op te doen over de actuele bouw & vastgoed ontwikkelingen.

Automatiseren
Kennisbank
Modelleren
Digitaliseren

Automatiseren - Python voor AEC

Waarom python in AEC? Het integreren van Python in jouw werkzaamheden kan de productiviteit verhogen, innovatie stimuleren en je helpen jezelf te positioneren als een vooruitstrevend AEC- bedrijf, adviseur, consultant en BIM modelleur. Wil je weten hoe? Lees dan verder...

Adviseren

De toekomst van BIM volgens ChatGPT

Wat is de toekomst van BIM in vastgoed en waarom vele partijen het nog niet omarmen? ChatGPT kwam tot de volgende verrassende antwoorden.

Automatiseren

In een paar seconden een halve dag werk bespaard!

Ben je ooit in een BIM-project in tijdnood gekomen vanwege repetitieve taken die je hebt moeten doen of heb je het gevoel en de wens dat processen sneller en slimmer zouden moeten, bijvoorbeeld door het handmatig aanpassen van parameters of bladopmaak te automatiseren?

Kennisbank
Nieuws
Modelleren

BuildingSMART professionals

Fimble heeft er 2 buildingSMART professionals bij. Een versterking van experts op het gebied van openBIM-standaarden en -processen die worden gebruikt in de bouw- en vastgoedindustrie.

Digitaliseren

Royal Schiphol Group

Inmeten Royal Schiphol Group Lounge 3 en 4 met behulp van een mobiele 3D scanners

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Controleren NL/SfB in Solibri

Om de NL/SfB zo slim en simpel mogelijk te controleren hebben wij een #Solibri classificatie aangemaakt die elementen kleurt in rood, oranje, geel of groen.

Nieuws
Modelleren
Digitaliseren

Vincent meets Rembrandt, the Untold Story

Met onze partner 4INDOOR BV hebben wij op basis van hun puntenwolkdata een BIM vervaardigd van de Noorderkerk in Amsterdam. Met behulp van de 3D scan, foto en modeldata is een volledige 360° videoprojectie vervaardigd die momenteel nog t/m augustus 2023 te zien is de Noorderkerk.

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Stel je wilt graag volgens de BIM basis ILS van het BIM Loket gaan werken

Stel je wilt graag volgens de BIM basis ILS van het BIM Loket gaan werken. Daarvoor wil je graag gebruik maken van de NAA.K.T. - standaard maar je wilt niet al je materiaalnamen in Revit aanpassen?

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Welke eigenschappen kan/moet ik koppelen aan welke entiteiten?

Ik zit vaak te zoeken op de website van buildingSMART International. Welke eigenschappen kan/moet ik koppelen aan welke entiteiten? En zit er nog een verschil tussen IFC 2X3 en IFC4?

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Wij krijgen bij Fimble vaak de vraag om (af te werken) oppervlaktes van ruimtes te kunnen aanleveren in onze BIM modellen.

Wij krijgen bij Fimble vaak de vraag om (af te werken) oppervlaktes van ruimtes te kunnen aanleveren in onze BIM modellen. Vandaag heb ik wat tijd besteed aan een Dynamo script die voor mij deze oppervlaktes uitrekent per ruimte.

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Van de week hadden wij als Fimble team een BIM basis ILS kennissessie op kantoor. Eén van de uitkomsten was een BasisILS UserDefinedPropertySet.

Van de week hadden wij als Fimble team een BIM basis ILS kennissessie op kantoor. Eén van de uitkomsten was een Basis ILS UserDefinedPropertySet.

Kennisbank
Nieuws
Adviseren

Werken met de nieuwe Aedes ILS 2.0

Afgelopen 9 februari is door Aedes de ILS 2.0 gelanceerd. Fimble heeft de ILS 2.0 geschreven in samenwerking met verschillende corporaties en tijdens het webinar hebben wij uitleg gegeven over hoe je de ILS toepast.

Digitaliseren

Werken met de nieuwe VLX

Voor de digitaliseringsopgave van Woonstad maken we gebruik van de VLX scanner. Een snelle en zeer accurate manier om de actuele situatie in kaart te brengen.

Nieuws
Adviseren

DGC Roadshow - Edge Olympic

DGC Roadshow op 10, 11 en 12 november 2021 in Edge Olympic. Tijdens deze Roadshow gaan 26 directeuren langs verschillende bedrijven om nieuwe inspiraties op te doen voor het jaar 2022 en verder. Waar gaat de bouw en vastgoed sector heen? Daar gaan we naar op zoek tijdens deze Roadshow.

Kennisbank
Nieuws
Adviseren

NVDO - Web Rendez Vous

Web Rendez Vous, Powered by NVDO en Fimble - Digital Twin; Verbinder in Gebouwautomatisering 10 september, 12.55 - 14.00 uur

Nieuws
Adviseren
Modelleren
Digitaliseren
Team

Fimble versterkt zich met Michèle Mollet

Wij zijn erg blij dat Michèle deze maand bij Fimble is gestart. Met al haar ervaring zal Michèle zich gaan inzetten bij zowel de modelleer als advies activiteiten van Fimble. Lees hier een korte intro van Michèle zelf.

Nieuws
Modelleren
Digitaliseren

RTL4 - De perfecte verbouwing

4INDOOR heeft in opdracht van Simpel Media voor het wekelijkse RTL 4 programma "De Perfecte Verbouwing" diverse bestaande woningen in 3D ingemeten. Fimble heeft met de ingewonnen inmeetdata modellen van de woningen gemaakt waarmee de programma Architect verder is gegaan.

Kennisbank
Adviseren

De Roadmap naar BIM in beheer

Waar staan we nu eigenlijk als organisatie? En waar willen we zijn binnen welk tijdsbestek? Om te starten met BIM in het beheer zijn dit cruciale vragen. Enkele tips hoe je je eigen roadmap kan vormgeven.

Adviseren
Modelleren

Standaardisatie met BIM bij Intermontage

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de implementatie van BIM bij Intermontage, gespecialiseerd in wanden, maatwerkinterieur en plafonds. Inmiddels zijn we gestart met de cursussen om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf naadloos met elkaar te laten samenwerken op gebied van BIM.

Nieuws
Adviseren

‘Wij maken smart vastgoed echt slim’

Een gebouw dat op papier duurzaam, slim en gezond zou zijn, is dat in de praktijk meestal niet. De beheerkosten lopen daardoor uit de klauwen, terwijl de gebruikers steen en been klagen. Smart Building Operator TPEX International en BIM-specialist Fimble weten precies waaraan het schort.

Nieuws
Adviseren
Team

Werken bij FIMBLE – Hendrik-Jan aan het woord

We stellen je graag voor aan één van onze collega’s. De komende tijd zullen een aantal medewerkers in een blog vertellen over hun werk bij Fimble. Je leest hoe ze bij Fimble zijn gestart, wat ze doen en wat het werken voor Fimble zo leuk maakt. Vandaag: Hendrik-Jan Minholts.

Nieuws
Adviseren

INNOvember 2020

INNOvember is een maand lang werken, leren en beleven van innovatie voor en door de overheid.

Nieuws
Adviseren
Modelleren
Digitaliseren

Fimble genomineerd voor de FD Gazellen Award

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Kennisbank
Adviseren
Modelleren

Waardecreatie met BIM-modellen door validatie met Solibri modelcontroles

De mate van bruikbaarheid van de modellen staat gelijk aan de kwaliteit en bepaalt hiermee de waarde van een model. Dit waarborgen wij door het maken van verschillende Solibri rulesets.

Nieuws
Kennisbank
Adviseren

De volgende stap in eenduidig samenwerken

De BIM Basis ILS 2.0 is uit. De lancering vond plaats op 2 oktober.

Nieuws
Adviseren

Een start maken met de Aedes ILS

Inzicht in onze benadering en hoe wij klanten helpen van start te gaan met de Aedes ILS

Adviseren
Modelleren

De kracht van een goed BIM model

Ondanks de uitdagingen die we nog hebben zijn er ook heel veel mogelijkheden, er kan al veel. Een model wat consequent is opgebouwd en waar de Basis ILS is toegepast biedt ongelofelijk veel waarde voor een opdrachtgever of eigenaar.

Nieuws
Adviseren
Modelleren

BIM-engineerkennis toegepast in de praktijk

Planon Campus: het model is gemaakt aan de hand van de BIM-requirements, ILS (Informatieleveringsspecificatie) en een assetlijst. Dit zijn alle ingrediënten om een model te maken.

Nieuws
Modelleren
Team

Finland meets Holland at Fimble

Finn working at Fimble

Nieuws
Adviseren

Door KPMG voor de 2de keer opgenomen als één van de wereldwijde innovators

We proudly present the publication of the 5th annual edition of KPMG’s Real Estate Innovations Overview

Kennisbank
Adviseren

Harmonisatie informatieleverings- specificatie Aedes/UVIP – ILS O&E

Vanuit de samenwerking tussen Aedes en Universitair Vastgoed Informatie Platform (UVIP) is een ILS vanuit het beheerperspectief ontwikkeld. Fimble heeft hier een belangrijke bijdrage aangeleverd.

Nieuws
Digitaliseren

Alle gebouwinformatie binnen een bereik van anderhalve meter

De anderhalvemetereconomie: Social distancing wordt vormgegeven door nieuwe ontwerpen voor kantoorindelingen maar ook sensoren helpen ons.

Kennisbank
Adviseren

Afstudeerproject Facility Management bij Fimble

Een blog van Jens, afstudeerder bij Fimble, waarin hij beschrijft wat de rol van BIM is binnen facilitair management.

Kennisbank
Adviseren

De vraag naar BIM in beheer

Wat kunnen we met die modellen en waar ligt het omslagpunt voor een Businesscase?

Kennisbank
Adviseren
Modelleren
Automatiseren

Efficiënter werken in Revit met Dynamo

Dynamo is een add-on die gebruikers in staat stelt middels visual scripting simpele tools te maken om processen in Revit te automatiseren

Adviseren

Grip op de AEDES ILS

In deze blog van collega Joep van Motman laten wij jullie zien hoe je grip krijgt op het controleren van alle gevraagde gebouwdata van de AEDES ILS.

Nieuws
Adviseren
Digitaliseren

Fimble geeft materialen identiteit voor The Outlook op Schiphol

Microsoft Nederland en Schiphol Real Estate hebben het initiatief genomen om zich verder te verdiepen in het proces rondom circulariteit.

Adviseren

Materialenpaspoort

Als partner van Madaster kunnen wij Fimble u professioneel infomeren over welke informatie op welke manier aan de hand van een BIM model in een materialenpaspoort verwerkt kan worden. Wij helpen u graag.

Nieuws
Digitaliseren

De nieuwe standaard voor gebouw management

Vergroting van de effectiviteit en efficiëntie in het beheren van het gemeentelijke vastgoed.

Nieuws
Digitaliseren

Digitalisering in de bouw maakt circulair bouwen mogelijk

Welke meerwaarde uit BIM kan worden gehaald is afhankelijk voor welke processen een partij verantwoordelijk is in de exploitatiefase. BIM als strategische keuze!!!

Nieuws
Adviseren
Modelleren

Fimble en Madaster brengen de waarde van vastgoed in kaart

Ondertekenen van partnerovereenkomst met Madaster

Adviseren

Gemeente Amsterdam zet stappen met BIM bij vastgoed

De Gemeente Amsterdam heeft bij Fimble de uitdaging neergelegd om mee te helpen bij het opstellen van een BIM-standaard ten behoeve van exploitatie op basis van een pilotproject BIM. In afstemming met Planon BM en de gemeente Amsterdam is bepaald welke informatie wenselijk is in het model.

Adviseren
Digitaliseren

Als ongeveer niet exact genoeg is

Eén van de trends en technieken waar wij veel van verwachten in 2017 is het in kaart brengen van vastgoed met 3D laserscanners. Dit sluit naadloos aan op de trend die al langer gaande is, namelijk digitaliseren.

Kennisbank
Adviseren

Locatie, locatie én gebouwinformatie

Heeft u wel eens gehoord van ‘locatie, locatie, locatie’? Wij ook. Een aloud credo in de wereld van vastgoedontwikkeling en -beheer dat men lang heeft kunnen volhouden, maar wat aan verandering onderhevig is als je de artikelen leest die je vindt wanneer je op deze termen googelt.

Adviseren

Wanneer gaat uw gebouwinformatie met pensioen?

U leest waarschijnlijk regelmatig iets over het belang van duurzaamheid. Dat hier voor vastgoed veel aandacht aan wordt geschonken met verschillende kwaliteitslabels als BREEAM en nieuwe technische ontwikkelingen is terecht.