Vrijdag 10 september jl. heeft de NVDO (Nederlandse Vereniging Doelmatig Onderhoud) samen met Fimble een Webinar georganiseerd over o.a. de Digital Twin. In dit nieuws item hebben wij de Webinar beschikbaar gesteld voor iedereen die het gemist heeft en het alsnog zou willen zien.

In vastgoedland is een Digital Twin een virtuele weergave van een fysiek bouwwerk. Deze technologie wordt steeds meer ingezet in de gebouwde omgeving. Het doel van een digitale tweeling is dat de fysieke versie van een object wordt vertaald naar een BIMmodel. Het model kan worden toegepast voor verschillende inzichten in de as built situatie. Data uit deze modellen voor o.a. onderhoud en facilitaire aspecten maar ook sensor data kunnen worden gebruikt om adviezen richting derden mee te geven, daarin tegen biedt een Predictive Twin (voorspellend) inzicht en kunnen er geautomatiseerde scenario's worden gegenereerd of geautomatiseerde besluiten worden doorgevoerd op basis van actuele sensor data. Hierdoor komt fysiek en virtueel steeds dichter bij elkaar. Het gebruik van deze technologie geeft veel meer inzicht in data en het op de juiste manier gebruiken van deze data.

Programma:

Wat we hebben besproken:
  • Op welke manier veranderd de komst van de Digital Twin het proces in de gebouwde omgeving?
  • Hoe kunnen we zorgen voor meer en betere samenwerking in de bouw?
  • Wat heeft BIM te maken met de Digital Twin en wat is het verschil?
  • Hoe ga je van Digital Twin naar Predictive Twin?

Spreker:

Michael Sandel is Commercieel directeur bij Fimble. Michael heeft ca. 25jaar affiniteit met het beheer- en onderhoud vanuit verschillende adviesorganisaties. Fimble richt zich op de processen rondom het beheer en onderhoud van vastgoed op basis van het gebruik van BIM met als focus het faciliteren van gebouwinformatie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw. Fimble werkt uitsluitend met open data waardoor communiceren, op basis van een BIM model, met software van derden altijd tot de mogelijkheid behoort.

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs