Dit is de eerste in een reeks van blogs die online komen te staan over automatiseren. Houd onze website dus in de gaten.

Ben je ooit in een BIM-project in tijdnood gekomen vanwege repetitieve taken die je hebt moeten doen of heb je het gevoel en de wens dat processen sneller en slimmer zouden moeten, bijvoorbeeld door het handmatig aanpassen van parameters of bladopmaak te automatiseren? Dan is het tijd om kennis te maken met Dynamo.

Dynamo integreert naadloos met veelgebruikte BIM-software, zoals Revit, waardoor je jouw workflows nog verder kunt optimaliseren en dus efficiënter kunt werken.

Wat is Dynamo:

Dynamo is een toevoeging op ontwerpsoftware, welke het mogelijk maakt om (complexe) taken te automatiseren en kan helpen jouw BIM-workflows te optimaliseren. Met behulp van een intuïtieve interface, kun je gemakkelijk op maat gemaakte scripts maken zonder programmeerkennis.

Jij bent in controle over jouw procesoptimalisatie en kan maatwerk automatisering leveren door het gebruik van Dynamo!

Toepassing:

Dynamo biedt een breed scala aan toepassingen. Van het importeren/exporteren van BIM data, automatisch kopiëren van elementen en/of objecten tot het genereren van complexe geometrieën.

Een Dynamo script is door een eindgebruiker (modelleur/BIM coördinator/...) te starten met een druk op de knop. Een halve dag werk wordt nu ineens in seconden gedaan!

Kortom, als je de productiviteit van jouw BIM-project wilt verhogen en de workflows wilt stroomlijnen, dan is Dynamo de tool die je nodig hebt. Je bespaart tijd en de nauwkeurigheid en consistentie van het werk wordt sterk verbeterd door te automatiseren met Dynamo!

Wat kan Fimble voor je betekenen?

Door onze ervaringen met het modelleren zijn we in staat om goed te signaleren waar besparingen mogelijk zijn. Wij kunnen helpen met het schrijven of optimaliseren van bestaande scripts. Die besparingen realiseren we door scripts in het werkproces te integreren, die je project verder helpen. Zie ook onze volgende blog over Python, waarmee we nog meer mogelijkheden hebben om automatiseringen te realiseren.

Laat Dynamo het zware werk voor je doen, zodat jij je op de belangrijke zaken kunt concentreren!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het automatiseren met Dynamo? Neem dan contact met Mikael via mikael@fimble.nl

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs