De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de implementatie van BIM bij Intermontage in Terwolde, gespecialiseerd in wanden, maatwerkinterieur en plafonds. Inmiddels zijn we daar gestart met de cursussen om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf naadloos met elkaar te laten samenwerken op gebied van BIM.

Eén bron van waarheid

Met BIM als hulpmiddel wil Intermontage de calculatie- en werkvoorbereidingsafdeling soepel met elkaar laten samenwerken en vanuit één bron van waarheid de ontwerp- en productietekeningen en calculatiesoftware voorzien van de juiste informatie. Met dit doel voor ogen heeft Fimble het in te richten proces op gebied van BIM vormgegeven en zijn we nu op het punt dat Intermontage binnen niet al te lange tijd volledig live kan met deze nieuwe werkmethodiek.

Standaardisatie

Straks is Intermontage in staat om volgens deze werkwijze volledig zelfstandig te opereren en de eigen BIM-bibliotheek bij te werken met de laatste up-to-date wand- en plafondsystemen. Het bedrijf is hiermee voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen in de markt en BIM-vraagstukken die zich steeds vaker aandienen. Leveranciers en fabrikanten worden met meer regelmaat gevraagd om hun product ook op projecten in de vorm van een aspectmodel aan te leveren. De BIM-bibliotheek die nu is opgebouwd voldoet aan de open BIM-standaarden en Basis-ILS die veelal met integrale ontwerpprojecten gevraagd worden.

Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg ons dan op Linkedin en houdt ook de nieuwsberichten bij Intermontage in de gaten waarin we binnenkort met meer nieuws over dit onderwerp komen.

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs