Bij Fimble zijn we altijd op zoek naar verbeteringen. Zaken zo slim en zo simpel mogelijk maken voor de mensen die er gebruik van maken. Vandaag zag ik (Joep) een verbetering voor de manier waarop wij de NL/SfB kunnen controleren/ gebruiken. Steeds meer domeinen worden aan elkaar gekoppeld.

BuildingSMART International gebruikt de #bSDD om het #IFC schema aan de NL/SfB coderingen te koppelen. Een element IfcWall met de eigenschappen LoadBearing=true en IsExternal=false wordt automatisch geclassificeerd als 22.2 (binnenwanden; constructief), en andersom werkt dit net zo. Het correct invullen van deze code wordt daarom steeds belangrijker. Om de NL/SfB zo slim en simpel mogelijk te controleren hebben wij een #Solibri classificatie aangemaakt die elementen kleurt in rood, oranje, geel of groen (afhankelijk van hoe specifiek de code is ingevuld). Daarnaast wordt omschrijving van de code getoond, simpel toch? Zo brengt Fimble het verder met #BIM!

Benieuwd naar de classificatie? Stuur dan even even een mailtje met het onderwerp van deze Blog naar info@fimble.nl dan sturen wij classificaties naar je toe.

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs