INNOvember van start

De Rijks Innovatie Community organiseert INNOvember. INNOvember is een maand lang werken, leren en beleven van innovatie voor en door de overheid. Technologie en innovatie worden steeds belangrijker, ook voor de publieke sector en houden zich niet aan departementale grenzen. Daarom organiseert de Rijks Innovatie Community in samenwerking met 13 Rijksonderdelen INNOvember.

Gastsprekers

FMHaaglanden heeft Fimble gevraagd om de visie en missie rond om BIM binnen de facilitaire organisatie te helpen vormgeven. Om FMHaaglanden, als onderdeel van de Rijksoverheid, met het Rijks Vastgoed Bedrijf (RVB) dezelfde taal te kunnen laten spreken heeft FMHaaglanden het initiatief genomen om een pilot te starten en hiermee kennis te maken met wat BIM zou kunnen betekenen binnen de facilitaire dienstverlening. Michael Sandel zal op 19 november 2020 namens Fimble samen met FMHaaglanden een kijkje geven in het proces dat doorlopen is.


Programma

Van 3 november tot en met 27 november wordt het congres op diverse locaties zowel live als digitaal georganiseerd. Er wordt afgetrapt tijdens Studio INNOvember: de Kick-Off op dinsdag 3 november. We sluiten de maand af met NAnovember op vrijdag 27 november. Gedurende de maand heb je de keuze uit ruim 100 innovatieve sessies. Aanmelden kan hier: https://lnkd.in/dKRCdhT


Doel

Het is tijd om de krachten te bundelen en het innovatief vermogen van de overheid te vergroten. Zowel op het gebied van technologische innovatie, procesinnovatie en sociale innovatie. Het doel van INNOvember is te formuleren in vier elementen:

  • Inspireren Door het tonen van innovaties en innovatieprocessen, inspireren de deelnemende organisaties elkaar.
  • Kansen zien Door het delen van innovatieprocessen en -wensen, kansen zien in samenwerkingen. Over de departement grenzen heen.
  • Verbinden Bepaalde grensoverschrijdende thema's gezamenlijk innovatief aanpakken. En elkaar weten te vinden bij innovatie vraagstukken.
  • Urgentie Ervaren dat innovatie onmisbaar is binnen de Rijksoverheid.

Doelgroep

De primaire doelgroep betreft alle rijksambtenaren werkzaam bij de departementen, ZBO’s, inspecties en uitvoeringsorganisaties. Het INNOvember programma richt zich op:

  • Beleidsmakers
  • Senior Management Rijksoverheid
  • Innovatie Managers
  • Innovators

Meer weten?

Wil je meer weten over het onderwerp innovatie (binnen Fimble)? Neem dan contact op met de Michael Sandel (gastspreker).

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs