Woonstad Rotterdam

Digitaliseren van complexen naar BIM modellen voor Woonstad Rotterdam m.b.v. laserscanning en archieftekeningen.
Alle projecten

Digitaliseren woningportefeuille

Voor Woonstad Rotterdam zijn we dit jaar begonnen met het digitaliseren van een deel van hun woningportefeuille. Het is een project van ruim anderhalf jaar wat onderdeel is van het VIP programma. We gaan ruim 7.400 eenheden modelleren naar een BIM. Een deel hiervan met behulp van een Point Cloud en een deel met behulp van archieftekeningen. In ieder model verwerken we het BIM-protocol en de ILS van Woonstad Rotterdam. Deze ILS is gebaseerd op de Aedes ILS en is in de afgelopen tijd specifiek opgesteld voor de behoefte van Woonstad Rotterdam. Ook in dit voortraject hebben we een aantal pilot projecten mogen modelleren en hebben we Woonstad Rotterdam van advies voorzien.

Uitdaging

Onze uitdaging in dit project zit hem in de omvang en het streven naar een 100% compleet model. Alle data móét correct gevuld zijn. Dit doen we onder andere met behulp van Dynamo, een programma om data toe te voegen aan een BIM en data te controleren met behulp van visueel programmeren. De laatste controle vindt plaats met Solibri. Hierin hebben we de bestaande rulesets flink uitgebreid om de modellen zo compleet mogelijk te kunnen controleren. Wij investeren in dit traject veel tijd aan de voorkant. Daarmee bedoelen we het analyseren van de bronbestanden, het bouwen van een goede workflow en template met ondersteunende tools. Onze ervaring leert dat extra tijd in een goede voorbereiding dubbel wordt terugverdiend in het modelleerproces en de controle.

Gebruik

Woonstad Rotterdam zal onze modellen gaan gebruiken in de omgeving van het vastgoedinformatiesysteem Luxs, een applicatie waarmee zij hun bezit kunnen beheren. Wij verwachten dit project eind 2021 te voltooien en alle modellen aan Woonstad Rotterdam op te leveren volgens de door hun gestelde kwaliteit.

Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam
Locatie
Rotterdam
BVO
Programma
Vastgoedinformatie in kaart brengen
Jaar
2020-2021
Rol Fimble
Coördineren en modelleren
Website

’’

Fimble helpt ons bij vraagstukken op het gebied van BIM en Vastgoeddata en hanteert hierbij een slimme, efficiënte en innovatieve aanpak en dit alles in een prettige samenwerking

Wouter Kolbeek - Business Consultant Digitale Innovatie & Transformatie Programmamanager Digitaal Vastgoed
Woonstad Rotterdam
Cijfers

Wist jij dat?

223
Complexen
6.795
Appartementen
417
Grondgebonden woningen

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs