Woonstad Rotterdam

Digitaliseren van complexen naar BIM modellen voor Woonstad Rotterdam m.b.v. laserscanning en archieftekeningen.

Voor Woonstad Rotterdam zijn we dit jaar begonnen met het digitaliseren van een deel van hun woningportefeuille. We gaan 7.433 eenheden omzetten naar een BIM. Een deel hiervan modelleren we met behulp van een Point Cloud en een deel met behulp van archieftekeningen. In ieder model verwerken we het BIM-protocol en de ILS van Woonstad, deze ILS van Woonstad is gebaseerd op de Aedes ILS en bevat 109 objecttypen en 48 parameters.

Onze uitdaging in dit project zit hem in de omvang en het streven naar een 100% compleet model. Alle data móét correct gevuld zijn. Dit doen we onder andere met behulp van Dynamo, een programma om data toe te voegen aan een BIM met behulp van visueel programmeren. De controle vindt plaats met Solibri. Daarnaast is het de truc om zo slim mogelijk te modelleren, dit doen we door aan de voorkant veel tijd te investeren in een goede workflow en template.

Woonstad zal onze modellen gaan gebruiken om een koppeling te maken met hun vastgoedinformatiesysteem Luxs, een applicatie waarmee zij hun bezit kunnen beheren.

Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam
Locatie
Rotterdam
BVO
Programma
Vastgoedinformatie in kaart brengen
Jaar
2020-2021
Rol Fimble
Coördineren en modelleren

’’

Fimble helpt ons bij vraagstukken op het gebied van BIM en Vastgoeddata en hanteert hierbij een slimme, efficiënte en innovatieve aanpak en dit alles in een prettige samenwerking

Wouter Kolbeek - Business Consultant Digitale Innovatie & Transformatie Programmamanager Digitaal Vastgoed
Cijfers

Wist jij dat?

223
Complexen
6.795
Appartementen
417
Grondgebonden woningen
221
BOG's

Wellicht ook interessante projecten

Wellicht interessante artikelen