WJ Projects

Voor WJ Projects werken wij diversen projecten in BIM uit tot een uitvoeringsontwerp.
Alle projecten

Vraagstelling

Ter voorbereiding van de uitvoering van de verschillende projecten heeft WJ Projects behoefte aan een nauwkeurig gecoördineerd BIM-model waarin de verschillende disciplines van de modellen zijn afgestemd en al het tekenwerk hier uit volgt voor op de bouwplaats. Daarnaast heeft WJ Projects hoeveelheden uit het model nodig en 1-op-1 aansturing van prefabricage van diversen bouwelementen voor de werkvoorbereiding en aansturing van de toeleveranciers van het betreffende project.

Werkzaamheden

Fimble heeft een bouwkundig BIM-model opgezet voor de verschillende projecten inclusief een complete set van werktekeningen inclusief detaillering in overeenstemming met de projectpartners en opdrachtgever. Gedurende de nog lopende uitvoeringsfase vindt er nauwe afstemming plaats met de werkvoorbereiding en toeleveranciers met behulp van BIM-coördinatie.

In 2021 hebben wij aan de volgende projecten gewerkt:

  • Forest Hill - Texelstraat te Amstelveen - 20 luxe appartementen met 3 penthouses + KDV en parkeergarage
  • Nassau 21 - Oranje Nassaulaan Amsterdam - 6 luxe appartementen
  • BIO Theater - Middenweg 20 Amsterdam - 12 appartementen + 6 ateliers + restaurant

Resultaat

De projecten zitten in verschillende fases waarbij het project aan de Texelstraat nu het meest vorm begint te krijgen. WJ Projects vertelt in de video op deze pagina hoe deze samenwerking wordt ervaren en vertelt over de meerwaarde die met het model nu wordt behaald in het project.

Opdrachtgever
WJ Projects
Locatie
Amsterdam en Amstelveen
BVO
Programma
Woningbouw
Jaar
2021
Rol Fimble
BIM-model uitvoeringsontwerp
Website

’’

Binnen een aantal weken heeft Fimble, in samenwerking met ons, constructeur en andere adviseurs, het model naar een veel hoger plan gebracht. Het mooie van deze manier van werken is dat toekomstige aanpassingen, die wij ook nu nog tegenkomen tijdens het project, snel inzichtelijk kunnen worden gemaakt en dat op bouwtechnische vragen snel een antwoord komt omdat het in 3D is opgebouwd.

Koen Marx - Project Manager (Project Texelstraat)

Cijfers

Projectgegevens

3
Aantal projecten
47
Aantal appartementen totaal

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs