Syngenta

Voor Syngenta hebben we de actuele situatie van de locatie in De Lier in kaart gebracht met toepassing van 3D laserscanning.
Alle projecten

Doel:

Voor onze opdrachtgever Syngenta hebben wij de locatie in De Lier in kaart gebracht. Fimble is gevraagd om op basis van een 3D scan het tekenwerk van de locatie te actualiseren. Belangrijke doelstelling voor Syngenta: een actuele onderlegger voor het installatiewerk. De locatie is gescand met het Indoor Mobile Mapping System van Navvis door onze partner 4indoor.

 

Werkwijze:

Op locatie is twee dagen lang data verzameld met de mobiele scanner. We hebben de hallen, corridors en een deel van de kassen gescand. Resultaat: 50 gigabyte aan pointclouddata en foto’s.

De scan is gebruikt om de geometrie in te tekenen, het is de onderlegger voor de plattegrond. Van de pointcloud hebben we ‘slices’ gemaakt, dus wij bekijken de pointcloud vanuit een topview op bijvoorbeeld 1,5meter hoogte vanaf maaiveld. Hoger of lager gelegen onderdelen op de plattegrond worden op een zelfde manier in de pointcloud bekeken door de offset anders in te stellen.


Indoor mobile mapping en de IndoorViewer? 3D laserscanning

Indoor Mobile Mapping is een techniek om uw binnenruimte enorm snel in te meten en te visualiseren. Met de scan trolley worden ruimtes tot wel 25.000 vierkante meter per dag gescand. In reguliere kantoorruimtes is dat circa 10.000 vierkante meter per dag. De 3D-Scan Trolley is voorzien van zes hoge resolutiecamera’s en vier high-definition laserscanners. De camera’s maken prachtige 360 graden panoramafoto’s. Door iedere meter een foto te maken ontstaat een compleet beeld van de ruimte, omdat we veel meer foto’s maken dan een normale scanner. Met de IndoorViewer verken je vervolgens indoor ruimtes zoals je Google Streetview gewend bent voor buitenruimtes. Met de Indoor Viewer is het mogelijk op elk apparaat en op ieder moment van de dag data als een nauwkeurige 3D-visualisatie te bekijken. De IndoorViewer is browser gebaseerd, dus het is niet nodig om software hiervoor te installeren. Meer weten?

 

Met de scan trolley worden ruimtes tot wel 25.000 vierkante meter per dag gescand.

Resultaat:

Na uitwerking van de pointcloud data hebben we Syngenta een actuele situatie van de site aangeboden door middel van actueel tekenwerk, per gebouw maar ook een overzicht van de gehele site. Via de IndoorViewer is het ook mogelijk om het gebouw virtueel te bezichtigen.

Opdrachtgever
Syngenta
Locatie
De Lier
BVO
25.000+ m2
Programma
Jaar
2021
Rol Fimble
Scannen en modelleren
Website

’’

Cijfers

Kenmerken

50 GB+
Pointclouddata
In 2 dagen
Snel gescand

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs