Schiphol

Voor diverse projecten zijn wij onderdeel van het team van informatiemanagers om deze in goede banen te begeleiden.
Alle projecten

BIM-coördinatie bij Schiphol

Schiphol maakt grote stappen op het gebied van informatiemanagement en BIM. Alle nieuwbouw-, onderhouds- en renovatieprojecten worden uitgewerkt met BIM. Om de kwaliteit van de modellen te waarborgen en strakke coördinatie op het gebied van informatiemanagement te houden zijn wij hierbij betrokken als consultant. Voor diverse projecten binnen de afdeling Schiphol Projects zijn wij onderdeel van het team van informatiemanagers om de projecten in goede banen te begeleiden.

Optimaliseren van het proces

De ontwikkelingen van BIM staan binnen Schiphol niet stil. Wij dragen ons steentje hieraan bij om dit proces continue te optimaliseren door gebruik te maken van nieuwe technologieën waaronder linked data. Maar ook het implementeren van standaarden zoals de ISO-19650 binnen de Schiphol organisatie waarbij we de projectteams meenemen.

Samenwerking met partners

In het verleden heeft Fimble ook aan de C-Pier gewerkt via haar samenwerkingspartner 4Indoor. We hebben toen het bestaande model verrijkt aan de hand van een scan. En ook nu weer werken we bij dit project samen met een andere partner, Based.

Opdrachtgever
Schiphol Nederland B.V.
Locatie
Schiphol en Rotterdam Airport The Hague (RTHA)
BVO
Programma
Schiphol Area Totaal (bouwkundig + infra)
Jaar
2021 - heden
Rol Fimble
BIM-coördinatie
Website

’’

Werken voor Schiphol biedt een mooie inkijk in de complexe processen en projecten die daar spelen. Het is erg uitdagend om onderdeel te zijn van het team informatieadviseurs dat aan deze projecten werkt.

Jelle de Boer

Cijfers

Wist je dat?

53 miljoen
Aantal stuks bagage die per jaar verwerkt wordt
19 september 1916
Eerste vliegtuig landt op Schiphol
-4 meter
Schiphol ligt onder zeeniveau

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs