NSI

Fimble en Based adviseren NSI bij inzet BIM van één van de hoogste (86m) houten kantoorgebouwen ter wereld.
Alle projecten

BIM bij NSI

Om succesvol te zijn in het gebruik van BIM bij de ontwikkeling van een nieuw project is het van belang dat de uitgangspunten en BIM vereisten duidelijk zijn. Om tot de juiste uitgangspunten te komen is het vooraf vaststellen van doelstellingen van groot belang. Fimble en Based is door NSI gevraagd om te helpen doelstellingen vorm te geven die de basis zullen zijn voor het ontwerp- en bouwteam en uiteindelijk de fundering zijn voor het BIM model in de exploitatiefase.

NSI heeft grote ambities als het gaat om het ontwikkelen van één van de hoogste (86m) houten kantoorgebouwen ter wereld. De ambitie gaat verder dan de ontwikkeling alleen. Well House, de naam van het gebouw wordt een eyecatcher op de Zuid-as. Gestreefd wordt om het hoogste duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Outstanding te behalen. Doordat NSI het object in beheer neemt is het van belang dat de uitgangspunten en BIM vereisten in de ontwerpfase duidelijk zijn.

Rol Fimble en Based

En die vraag is Fimble en Based op het lijf geschreven. Gezamenlijk hebben we de NSI BIM Requirements vormgegeven. Deze vereisten zijn ingezet in het ontwerpproces en bieden een houvast als het gaat om proces en modelvereisten voor het ontwerp- en bouwteam.

Naast de requirements hebben we BIM coördinatie verzorgd tijdens de TO-fase en voerden we modelcontroles uit van de datadrops op het gebied van model- en datakwaliteit voor NSI gedurende de ontwerpfase en bij de as-built levering.

BIM en assetmanagement

NSI is een beursgenoteerde vastgoedonderneming met drie speerpunten: ontwikkelen, duurzaamheid en het aanbieden van dienstverlening die past bij het begrip Space as a Service. De visie Space as a Service past dan ook goed bij ons gedachtengoed om optimaal gebruik te maken van vastgoed in de exploitatiefase. Onze kennis over de inzet van BIM sluit hier goed op aan. Momenteel kijken we samen met NSI naar de mogelijkheden van BIM en aanverwante technieken gedurende het beheer van de gebouwen die nu in ontwikkeling zijn als ook de gebouwen die zij reeds in portefeuille hebben.

Opdrachtgever
NSI
Locatie
Amsterdam
BVO
19.000m2
Programma
Adviseren, BIM coördinatie
Jaar
2021 - heden
Rol Fimble
i.s.m. Based: Advisering, toetsen BIM modellen en begeleiding bouwteam rondom BIM processen namens opdrachtgever
Website

’’

Cijfers

Wist je dat?

Dam & Partners Architecten
Architect
Well House: 86 meter
Eén van de hoogste houten gebouwen ter wereld
BREEAM-NL Outstanding, WELL platinum en Paris-proof
Uniek op gebied van duurzaamheid en well-being

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs