Bouwinvest Office Fund

Building 1962 - The Garage. Omzetten bestaande modellen naar uniforme Revit discipline modellen op basis van de basis ILS.
Alle projecten

The Garage

Van het karakteristieke voormalig hoofdkantoor van Citroën gelegen in het Olympisch Kwartier, inmiddels omgedoopt tot The Olympic Amsterdam, hebben we een BIM revisiemodel (as-built) mogen maken. We waren dan ook blij verrast dat we aan dit door architectenbureau Rijnboutt herontwikkeld icoon voor Bouwinvest Office Fund deze bijdrage hebben mogen leveren. Het rijksmonument beschikt over de nieuwste technieken en wordt o.a. gehuurd door Deloitte Digital en Colliers International.

Uitgangspunt

Uitgangspunt was onder andere het verwerken van het BIM protocol in het architectenmodel van het project Building 1962. Eveneens was er een uitgangspunt gesteld dat de op te leveren leveranciers- en overige disciplinemodellen hieraan konden worden toegevoegd zodat er een algehele revisie ontstond van het totale BIM, een as-built model.

Werkzaamheden

Aan de hand van het opgeleverde bouwkundige BIM model van architectenbureau Rijnboutt hebben we een upgrade van de bestaande elementen uit dit model verwerkt in een nieuw Revit model op het gewenste detailniveau. Om aansluiting te vinden met de leveranciersmodellen is de keuze gemaakt om enkele modellen om te zetten naar Revit. Hierdoor is er een basis ontstaan waarin je in de exploitatiefase de keuze kunt maken om vanuit één modelleerpakket het beheer en onderhoud te kunnen managen.

Toepassen van de BIM Basis ILS;

  • Elementen zijn voorzien van een 4-cijferige NL-SfB codering;
  • Materialen zijn toegekend aan de hand van huidige gegevens uit bestaand model architect;
  • BIM-discipline modellen zijn voorzien van logische, betekenisvolle en uniforme benaming met type, naam en materiaal.


Resultaat

  1. Uniforme (leveranciers) modellen gebaseerd op Revit.
  2. Revisiemodellen van het object.
  3. Toekomstbestendige modellen die in te zetten zijn voor de exploitatie.
  4. Een tevreden klant.


Opdrachtgever
Bouwinvest Office Fund
Locatie
Amsterdam
BVO
15.500m2
Programma
Modelleren
Jaar
2019
Rol Fimble
Advies
Website

’’

Als je BIM wil gebruiken in de beheerfase valt of staat het met een goed model bij de oplevering. Fimble is een expert op BIM-gebied en heeft ons zeker verder geholpen

Micha Reusen / Bernardo Korenberg - Head of Sustainability & Innovation
Bouwinvest Office Fund
Cijfers

Wist jij dat?

1930
Jaar van oplevering
Architect gebouw
Jan Wils
2014
Vertrek Hoofdkantoor Citroën uit pand

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs