Planon

Modelleren en adviseren Planon Innovation Campus
Alle projecten

In een gezamenlijke ontdekkingstocht heeft Fimble het Innovation Campus gemodelleerd en gereed gemaakt voor de Planon FMIS oplossing.

Het bijzondere aan dit project is dat Planon, één van de marktleiders op het gebied van IWMS- of FMIS-oplossingen, wilde testen of hun software goed te integreren is met een BIM model en te onderzoeken aan welke randvoorwaarden de software dient te voldoen om goed ondersteunend te zijn voor een BIM model.

Het model is gemaakt aan de hand van de Basis ILS (Informatie Leveringsspecificatie), BIM Requirements en een assetlist.

Onderdelen die gemodelleerd zijn:

  • de bestaande gebouwen
  • de nog te realiseren biophylic kas
  • de bestaande werkplekken en het overige inventaris

Om het model optimaal te kunnen testen voor de Planon software zijn niet alleen zaken als sensoren en melders in het model opgenomen maar ook de gebouw gebonden installaties.

Tijdens dit project is er gecommuniceerd met een BIM via ‘issues’ in BimCollab. De ‘issues’ waren vragen, opmerkingen en/of complicaties die gedurende de samenwerking ons in staat stelde om op een efficiënte manier met elkaar over het model te kunnen communiceren. Zo hebben we beherend Nederland weer een stap verder gebracht met de vele toepassingen van BIM.

Opdrachtgever
Planon B.V.
Locatie
Nijmegen
BVO
Totale Campus 9.900 m2
Programma
Revit
Jaar
2019/2020
Rol Fimble
Modelleren en adviseren
Website

’’

Fimble heeft goed met ons meegedacht hoe we onze campus volgens onze eigen eisen in BIM konden opzetten. Doordat ze de FM/Beheer-wereld goed kennen en we andere projecten samen hebben opgepakt, waren de lijnen kort en kon de kwaliteit perfect worden afgestemd

Jan-Fokke Post - Business Consultant
Planon
Cijfers

Wist jij dat?

20.000
totale m² Campus grondgebied
3
gebouwen
800
m² biophylic kas

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs