Hoogvliet Beheer

Fimble optimaliseert vastgoedportefeuille Hoogvliet Beheer met toekomstbestendige BIM-modellen en efficiënte data-output
Alle projecten

Hoogvliet Beheer

Hoogvliet Beheer, een zelfstandige vennootschap binnen het Hoogvliet-concern, is gevestigd in een prachtige voormalige watertoren in Hazerswoude-Rijndijk. Doel van Hoogvliet Beheer is de positie van zusterbedrijf Hoogvliet Supermarkten te verbeteren en een gevarieerde vastgoedportefeuille te exploiteren bestaande uit supermarkten, winkels, woningen, kantoren en parkeergarages.

Werkzaamheden

Hoogvliet Beheer heeft de ambitie haar vastgoedportefeuille verder te optimaliseren. Fimble heeft hierdoor de opdracht gekregen om diverse objecten uit de beheerportefeuille te modelleren. Doel van deze opdracht was om inzicht te verkrijgen in de benodigde stappen, doorlooptijd, interne en externe inzet, en reserveringen die nodig zijn om bruikbare BIM-modellen te ontwikkelen. De modellen dienen er primair voor om inzicht te krijgen in de huidige situatie van het vastgoed waardoor het beheer en onderhoud voor de leveranciers een stuk makkelijker wordt gemaakt. Eveneens leveren de modellen de benodigde input voor de Meer Jaren Onderhoud Planningen (MJOP) en NEN 2580-rapportages. Op basis van brondata zijn 3D-modellen in Revit gemodelleerd, waarbij de BIM Basis ILS als uitgangspunt is genomen.

Dataset

Om tot een solide set afspraken te komen, is er nauw overleg geweest om naast de basisafspraken de volgende aspecten in de modellen op te nemen: materialisatie (voor inzicht in hoeveelheden), ruimtebenamingen voor ruimtebeheer, voorbereiding op Madaster/Materialenpaspoort, facilitaire informatie en de basis voor ontsluiting met het onderhoudsproces (MJOP). Dit om grip op het vastgoed en de duurzaamheidsambities van Hoogvliet Beheer op het gebied van circulariteit, milieu, en energiebesparende oplossingen verder vorm te geven.

Resultaat

Het resultaat van dit project omvat toekomstbestendige BIM-modellen en de gewenste data-output voor de beoogde processen. Daarnaast is er sprake van een succesvolle samenwerking en een tevreden klant.

Opdrachtgever
Hoogvliet Beheer B.V.
Locatie
Midden Nederland
BVO
Programma
Modelleren objecten beheerportefeuille
Jaar
2023
Rol Fimble
Modelleur
Website

’’

"Data gedreven inzicht in ons vastgoed was het uitgangspunt. Fimble heeft ons hier uitstekend bij geholpen"

Marco Brienen - Projectmanager Hoogvliet Beheer B.V.

Cijfers

Wist je dat?

Totaal aantal winkels in beheer:
ca. 80
Totale BVO complexen in beheer:
ca. 120.000 m2
Type complexen:
Supermarkten, Winkels, Woningen, Kantoren en Parkeergarages

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs