Gemeente Amsterdam

Het modelleren van de Albert Cuypstraat 241 in Amsterdam voor de aansluiting op Planon en het opstellen van de NEN2580.
Alle projecten

Werkzaamheden

Voor de Gemeente Amsterdam, afdeling gemeentelijk vastgoed, hebben we het recent gerenoveerde object Albert Cuypstraat 241 in Amsterdam vanaf Cad tekeningen en op basis van een opname op locatie mogen modelleren.

Doel

Aanleiding hiervoor was de benodigde NEN2580 type A rapportage voor de potentiele huurders en de wens om het object as built te krijgen.

De Gemeente Amsterdam heeft het voornemen haar vastgoed op de natuurlijke momenten om te zetten naar 3D gebouw modellen en deze voor beheer en onderhoud aan te laten aansluiting op Planon. Vanuit een gezamenlijke visie waarin we als Fimble eveneens vinden dat een model vanuit een primaire brongedachte ingezet kan worden om diverse processen te kunnen ondersteunen, hebben we de gemeente hierin wederom mee kunnen nemen in dit te realiseren. Doordat we al diverse gezamenlijke pilots voor de gemeente hebben gemodelleerd (o.a. voor Meerjaren Onderhoud Planningen, NEN2580 rapportages, etc)) zijn er inmiddels diverse objecten gereed om in te zetten voor eigenprocessen of voor partijen die een verbouwing moeten realiseren.

Resultaat

Doordat er binnen de gemeente Amsterdam steeds meer model beschikbaar komen en het wenselijk is deze in te kunnen zetten voor het beheer en onderhoud is er binnen de gemeente de keuze gemaakt om modellen aan te laten sluiten op eigen BIM Requirements (Protocol en ILS). De basis hiervoor is de Basis ILS met daarop aangevuld enkele eigen wensen vanuit de Openbim gedachte. Hierdoor borgt de gemeente Amsterdam dat toekomstige modellen uniform aangeleverd worden met de data die gewenst is om de dagelijkse processen optimaal mee te kunnen bedienen en zijn ze onafhankelijk in de keuze van software van derden.

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Locatie
Amsterdam
BVO
1.185m2
Programma
NEN2580 en modelleren
Jaar
2020-2021
Rol Fimble
Modelleur
Website

’’

Cijfers

Wist je dat?

1891
Bouwjaar
Boksschool
Huidig gebruik
Bep van Klaveren
Bekendste bokser

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs