4Indoor

Scannen en modelleren monumentaal voormalig woon-zorgcomplex Mariëngaerde in Warmond.
Alle projecten

Samenwerking

Met sommige organisaties is het erg fijn werken. 4Indoor is daar één van. Door de jarenlange gezamenlijk projecten die we hebben opgepakt kunnen wij met elkaar lezen en schrijven. Dat is ook de reden dat wij op het gebied van scannen en modelleren enkele jaren geleden een samenwerking zijn aangegaan.

Renovatie/Transformatie

In opdracht van Horsman & Co. Lisse B.V. heeft 4Indoor met ons het monumentale voormalige woon-zorgcomplex Mariëngaerde in Warmond volledig mogen digitaliseren. Door de opdrachtgever werd de vraag gesteld om de bestaande situatie als ook het interieur en het exterieur van het object in kaart brengen. Van het interieur is alleen het vaste meubilair gedigitaliseerd. Doel van de vraag was om revisiestukken van het pand aan te leveren waaronder plattegronden en gevelaanzichten. Daarnaast hebben wij een NEN2580 rapportage per appartement, algemene ruimtes en het totaal mogen opstellen.


Werkzaamheden

Op basis van het Indoor mobile mapping,- en draagbaar VLX systeem van 4Indoor werd zowel het interieur als exterieur van het complex ingemeten. Nadat het object ingemeten was en de fotodata verwerkt was heeft 4Indoor de betreffende data (3D visualisatie) van Mariëngaerde via de IndoorViewer aan ons opgeleverd. Met de Point Cloud als onderlegger hebben wij het gebouw uitgewerkt in Revit. Dit betreft zowel de buiten- als binnenzijde van het pand. Het as-built 3D model hebben we uitgewerkt in Autodesk Revit (2020) en aangeleverd in .rvt, Ifc en CAD (.dwg) bestanden die vanuit Revit kunnen worden geëxporteerd. De modeldata in gecomprimeerde vorm hebben we aangeleverd in de vorm van een Ifc bestand. Dit houdt in dat wij het Ifc model conform de basis ILS opbouwen vanuit Revit en op deze wijze exporteren naar Ifc.

Daarnaast hebben we een NEN2580 rapportage per appartement, algemene ruimtes en het totaal opgesteld. Hiervan hebben wij de gebruiksoppervlakte en de bruto-vloeroppervlakte uitgewerkt. Alle zichtbare bouwkundige en constructieve elementen en vaste inrichting (exclusief meubilair) zijn gedigitaliseerd, conform detailniveau schaal 1:100. Voor het exterieur is het niveau van de bestaande geveltekeningen aangehouden.

Geleverde output:

  • BIM model, tekenwerk, NEN2580 rapportages en de IndoorViewer met Point Cloud data en 360° foto’s t.b.v. virtuele tour en modelleren

Resultaat

  1. Het monumentale pand is inmiddels getransformeerd naar 107 appartementen
  2. Een succesvolle samenwerking
  3. Een tevreden klant
Opdrachtgever
4Indoor
Locatie
Warmond
BVO
10.378m2
Programma
Modelleren en opstellen NEN 2580
Jaar
2020
Rol Fimble
Modelleren
Website

’’

De samenwerking met Fimble is altijd goed. Samen hebben wij al meerdere projecten voor diverse opdrachtgevers naar volle tevredenheid volbracht

Hychem El-Kasri - Founder
4Indoor
Cijfers

Wist je dat?

Monumentaal
Status
Van woonzorg naar appartementen
Transformatie
3
Aantal gebouwen

Andere interessante projecten

Wellicht interessante blogs