Wie ben ik

Ik ben Pepijn, 20 jaar en zit in het derde jaar van de opleiding Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds eind januari werk ik bij Fimble als stagiair. In mijn vrije tijd voetbal ik, ga ik naar de sportschool en ben ik ook regelmatig op festivals te vinden. Voor nu is het doel om erachter te komen welke richting ik binnen mijn vakgebied op wil; werkvoorbereiding, bouwtechnisch tekenaar of BIM-manager. Hoe dan ook iets op het gebied van BIM!

Leerdoelen

Enige tijd geleden, gedurende mijn zoektocht naar een geschikte stageplek, had ik al een duidelijk beeld van wat ik wilde leren en welk type bedrijf daar het best bij zou passen. Mijn focus lag op het vinden van een innovatief bedrijf dat vooruitstrevend is en sterk betrokken is bij Building Information Modeling (BIM). Hierbij wilde ik de kans krijgen om mijn vaardigheden op het gebied van modelleren en het ontwerpen van elementen verder te ontwikkelen.

Tijdens mijn verkenning ontdekte ik dat Fimble gebruikmaakt van geavanceerde technologieën, zoals laserscans. Deze technologieën fascineerden me enorm, en ik was vastbesloten om meer te leren over hun toepassing binnen de bouwindustrie. Mijn wens was om mijn technische kennis uit te breiden, met name op het gebied van detaillering en mijn vaardigheden in projectplanning te verbeteren. Bovendien zag ik in deze stage de mogelijkheid om te leren hoe kwaliteit kan worden gewaarborgd in bouwprojecten.

Wat ik nu al zo leuk vind bij Fimble

Mijn stage tot nu toe is helemaal top! De werksfeer is goed en iedereen is ontzettend behulpzaam, waardoor ik me hier meteen thuis voelde. Ik heb al aan verschillende projecten mogen werken, waaronder het modelleren van een twee-onder-één-kapwoning in Revit, die volledig voldoet aan de Basis ILS (informatie leveringsspecificatie). Bovendien ben ik betrokken bij HSB projecten van opdrachtgever Van Buuren, waardoor ik meteen een goed inzicht krijg in wat er allemaal in de praktijk gebeurt.

Projecten gerelateerd aan deze blog

Andere interessante blogs