Wij helpen bij het implementeren van slimme koppelingen naar andere (bestaande) systemen. Op deze manier kunnen u en uw organisatie de rijke informatie die BIM modellen met zich mee brengen optimaal benutten. Een voorbeeld van zo’n slimme koppeling is de koppeling van BIM informatie naar Meerjarig Onderhoudsplanning (MJOP) software. Ook koppelingen naar ERP en gebouwbeheerssystemen is mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

BIM naar MJOP

Een actueel thema in de markt op dit moment is de koppeling van een BIM model met een MJOP (Meerjarig Onderhoudsplanning). Bij FIMBLE hebben we ervaring met de verschillende soorten (software) koppelingen die dit mogelijk maken. Ook hebben we ruime ervaring met het maken en het geschikt maken van BIM modellen voor koppelingen naar MJOP.

BIM en uw organisatie

Een BIM model staat niet op zichzelf maar is vaak een middel of instrument wat kan worden gebruikt in een organisatie of in een specifiek proces binnen een organisatie. Hoe dan ook brengt de mogelijkheid om BIM modellen te koppelen met andere systemen van derden (zoals bijvoorbeeld een ERP systeem, een andere database of bijvoorbeeld een formulier) oneindige nieuwe inzichten en mogelijkheden met zich mee. We onderzoeken graag samen met u hoe wij een of meerdere processen in uw organisatie kunnen optimaliseren gebruikmakend van BIM in combinatie met slimme koppelingen met bestaande systemen.

Sensoren

Een BIM model geeft meestal inzicht in statistische gegevens over uw gebouw. Door sensoren te koppelen met een BIM worden de statische gegevens van het model verrijkt en ontstaat er een realtime en dynamisch beeld van de prestaties van uw gebouw en de ruimten daarin. Hierdoor kunt u u zelf bijvoorbeeld inzicht verschaffen in belangrijke getallen die de gebruikskwaliteit defineren als luchtkwaliteit, mate van verlichting, de bezetting en de binnentemperatuur.