Een BIM model geeft veelal een statisch inzicht in uw gebouw. Sensoren kunnen uw BIM model verrijken met real-time dynamische informatie. Gebruikmakend van sensoren krijgt u inzicht in de prestaties van uw gebouw als het gaat om bijvoorbeeld bezetting, luchtkwaliteit, energieverbruik etc. FIMBLE weet wat er bij komt kijken om sensoren te koppelen aan BIM modellen.

Inzicht in prestaties

Door sensoren te koppelen met een BIM worden de statische gegevens van het model verrijkt en ontstaat er een realtime en dynamisch beeld van de prestaties van uw gebouw en de ruimten daarin. Hierdoor kunt u u zelf bijvoorbeeld inzicht verschaffen in belangrijke getallen die de gebruikskwaliteit defineren als luchtkwaliteit, mate van verlichting in lux, de bezetting en de binnentemperatuur. Daarnaast kunnen de prestaties over een bepaalde periode worden geanalyseerd.

Samenwerking met OCTO

Door het monitoren van informatie die al in gebouwen aanwezig is kan startup OCTO met realtime-data inzicht geven in bezettingsgraad, energiestromen en comfort. FIMBLE is een samenwerking aangegaan met OCTO om deze realtime-data visueel toegankelijk te maken voor de gebruiker. Met interactieve plattegronden wordt de actuele gebouwinformatie gevisualiseerd door een koppeling met het 3D gebouwinformatie model (BIM).