Bij renovatie, restauratie, herbestemming, transformaties en voor beheer en onderhoud is het uitermate belangrijk om de actuele situatie van uw vastgoed goed in beeld te hebben. Vaak komen de bestaande 2D tekeningen en andere opgeslagen gebouwinformatie niet meer overeen met de werkelijkheid of er ontbreken gegevens. Soms is er zelfs helemaal geen actuele informatie meer beschikbaar. In deze gevallen biedt een inmeting en/of 3D laserscan oplossingen!

3D virtuele kopie

Wij zetten de nieuwste inmeettechnieken in om een 3D virtuele kopie met de actuele situatie van uw gebouw te realiseren. Met onze inmeet-methode’s genereren wij 3D modellen die exact de bestaande situatie vastleggen. Uit deze 3D modellen kunnen wij vervolgens ook uw 2D documentatie halen!

3D inmeten met pointclouds: scan to BIM

We maken gebruik van een 3D laserscanner die op twee millimeter nauwkeurig gebouwen en objecten kan inmeten. De scan levert een pointcloud en 360 graden foto’s van binnen en buiten om te kunnen ontwerpen, engineeren en prefabriceren op basis van de actuele situatie. Deze pointcloud wordt ingelezen en verwerkt tot een BIM model waar het tekenwerk één op één met de werkelijkheid correspondeert.

Afhankelijk van de gewenste output en toepassing wordt de meest efficiënte inmeetmethode met u besproken.