BIM Requirements

De BIM Requirements omvatten afspraken over hoe, wat en wanneer van een BIM.

BIM Requirements

Voor de toepassing van BIM in een bouw- of beheerproject zijn goede werkafspraken essentieel. Dit soort afspraken worden meestal vastgelegd in een BIM Protocol en de uitvoering van de afspraken komen terug in een BIM Uitvoeringsplan. Wij helpen met het opstellen van BIM Protocollen. Ook kunnen wij betrokken blijven tijdens het bouw- of beheerproject om advies hierover te leveren.

ILS

ILS staat voor informatieleveringsspecificatie. In een ILS staan afspraken die nodig zijn om informatie uit een BIM goed over te dragen aan andere partijen. De afspraken hebben betrekking op het uitwisselformaat, de te hanteren basisstructuur en het borgen van objectinformatie. Als opdrachtgever biedt een ILS u grip op de informatie die wordt aangeleverd gedurende en na afloop van een project.

Uw eigen ILS

Zoals gezegd geeft een ILS antwoord op de vraag ''hoe kun je samenwerken met BIM?''. Uiteraard kunt u de basis ILS hanteren en naleven. In bepaalde gevallen is het handig een eigen maatwerk ILS te hanteren. Bijvoorbeeld wanneer er speciale afspraken zijn met ketenpartners of wanneer het BIM model speciale informatie moet bevatten. In dit geval kunnen wij u adviseren en helpen bij het opstellen van een bedrijfsspecifieke of project specifieke ILS.


Bestaande ILS

Bij FIMBLE helpen wij u aansluiten op een bestaande ILS. Of dit nu de basis ILS is, een bedrijfsspecifieke- of project specifieke ILS, bij FIMBLE weten we hier raad mee. Tevens kunnen we bestaande modellen controleren of deze voldoen aan een ILS. Daarnaast kunnen we ook uw bestaande ILS controleren en indien nodig en gewenst aanvullen en/of corrigeren. Zo bent u altijd gegarandeerd van de beste specificaties als het gaat om uw BIM modellen.

Open BIM

Bij FIMBLE werken we op basis van open BIM principes. Uit de best practices van de afgelopen jaren is naar voren gekomen dat het werken met open BIM het enige echte antwoord is op integraal samenwerken in de keten. Voor integraal samenwerken is dezelfde taal spreken essentieel en kunnen we in de keten efficiënter werken, verspillende taken uitbannen en fouten voorkomen. De efficiëntie volgt uit het feit dat iedereen weet waar informatie te vinden is en hoe informatie moet worden aangeleverd.

Bim toepassen voor MJOP
Materialisatie, hoeveelheden of de locatie ervan! Fimble kan BIM toepassen voor een MJOP.
Verder lezen
Materialenpaspoort
Het materialenpaspoort is een instrument om materiaalstromen inzichtelijk te krijgen.
Verder lezen
Hoeveelheden, overzichten en rapportages
Vanuit een BIM zijn we in staat snel rapportages en overzichten te genereren
Verder lezen

Projecten met deze dienst

Vanaf het ontwerp tot en met het beheer bieden wij diensten die u en uw organisatie ondersteunen.

Bekijk hoe het vervolg van het proces er uit kan zien.