We stellen je graag voor aan één van onze collega’s. De komende tijd zullen een aantal medewerkers in een blog vertellen over hun werk bij FIMBLE. Je leest hoe ze bij FIMBLE zijn gestart, wat ze zoal doen en wat het werken voor FIMBLE zo leuk maakt. In dit blog uit deze reeks vertelt onze collega Laura van Beuzekom meer over het werken bij FIMBLE.

BIM-coördinatie bij EMA

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Built Environment bouwkunde, waarna ik na het eerste jaar mijzelf ben gaan specialiseren in de constructies van gebouwen. Tijdens deze opleiding merkte ik dat de wereld van BIM mijn interesse trok en heb ik besloten om in het vierde jaar van mijn opleiding de minor BIM-coördinatie/visualisatie te gaan volgen. Hierbij had ik als enige meid gekozen om de BIM-coördinatie kant op te gaan. Na 10 weken leren over BIM processen, mochten we de andere 10 weken meelopen in het bedrijfsleven. Voor mij hield dat in dat ik op het Europees Medisch Agentschap (bekend als EMA) in Amsterdam mee mocht gaan lopen. Hier kreeg ik pas echt te zien wat BIM daadwerkelijk inhield en hoe belangrijk het is om dit goed uit te voeren. Achteraf besefte ik pas wat voor bijzonder project ik mee heb mogen draaien aan de kant van Dura Vermeer.

Dynamo voor Revit

Na deze korte stage bij EMA was het tijd om af te gaan studeren. Dit heb ik gedaan met een onderzoek naar het optimaliseren en het bereken van het tekenproces voor de constructeur op basis van het inzetten van Dynamo voor Revit. De berekeningen werden uitgewerkt in Excel voor de verschillende constructieve elementen. In Dynamo schreef ik een script die deze gegevens in kon lezen en er een constructief element van creëerde in Revit. Door in Excel aan te geven waar je het element zou willen plaatsen aan de hand van een offset vanaf de stramienlijnen en het level, werd het element op de juiste plaats gemodelleerd in Revit. Na dit onderzoek was mijn schooltijd ten einde gekomen en liep ik de weide werkwereld in. Wat wil ik gaan doen?

Met mijn interesse voor constructies, BIM, Dynamo en het modelleren in Revit kon in ontzettend veel kanten op. Uiteindelijk ben ik bij Pieters Bouwtechniek gaan werken en hier deed ik mijn eerste werkervaring op. De wereld kreeg een virus op bezoek en alles liep net even anders dan gepland in 2020.

Over een ander boeg

Ik gooide het over een andere boeg en ik ging van de constructieve wereld door naar de BIM-wereld in het bestaand vastgoed bij FIMBLE. Hier kan ik veel leren over de BIM-processen, het modelleren, meer leren over scripts schrijven met Dynamo en andere aspecten zoals point clouds in Revit.

Nu ik dit schrijf werk ik hier amper twee weken, maar een ding is zeker: Er is hier een hele fijne sfeer met hardwerkende mensen die dit afwisselen met een goed gevoel voor humor. Al met al dus een fijne ploeg om me samen te mogen werken. Een groot deel van het team werkt aan het grote project van Woonstad Rotterdam, net als ik. Dit geeft ergens ook wel weer een soort binding met elkaar, want iedereen weet er wel weer wat van. Ik ben benieuwd wat de toekomst bij FIMBLE me allemaal voor leuke dingen gaat brengen.

Projecten gerelateerd aan deze blog

Overige gerelateerde blogs