Het eerste kwartaal van 2020 is voorbij. Een periode van terugkijken op de eerste maanden van het nieuwe jaar, maar in deze tijden is het vooral vooruitkijken: wat brengt de komende maanden en hoe gaan we om met de coronacrisis? Net als de begroting van het kabinet kan die van ons ook de prullenbak in. Alles staat even op z’n kop.

Waardering

Het is maar voor even, want na een gewenningsperiode raken we gewend aan remote en digitaal werken en zien we hoe ons aanpassingsvermogen ingezet wordt om door te gaan en onze projecten voort te zetten. Dankzij het mooie team dat we hebben zijn we in staat om onze klanten te blijven bedienen. We waarderen de inzet van iedereen daarom ook enorm. We waarderen ook de opdrachtgevers die hebben aangegeven door te gaan, met z’n allen moeten we deze lastige periode overbruggen en de schade op gebied van gezondheid, werk en economie zien te beperken.

Microsoft Teams Meeting -rondje opmerkingen

BIM is nu echt aan zet

We kunnen terugkijken op een goede start van 2020, de basis die we de afgelopen jaren hebben neergezet biedt ons de mogelijkheid om dit jaar onze visie en de werkzaamheden die we doen verder uit te breiden. Dat doen we door het bedienen van mooie klanten waarbij we goed samenwerken intern, maar ook extern met onze collega’s / partners voor bijvoorbeeld het 3D scannen. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Nu de rol van BIM niet meer is weg te denken en het bij het gros van de projecten een vanzelfsprekendheid is geworden, zien we dat vanuit de exploitatie van vastgoed steeds meer vragen ontstaan over BIM. Hoe zetten we het in, hoe valideren en borgen we de informatie, hoe houden we het up to date? En hoe kan ik de data uit een model gebruiken voor mijn processen?

Data validatie in BIMcollab

BIM Requirements

FIMBLE is daarom dagelijks bezig met modellen en data: Hoe ontsluiten we het naar andere systemen en hoe kunnen we een klant helpen dit goed uit te vragen? Het ene BIM is het andere niet, en bij een project van enig formaat spreken we toch al gauw over tientallen modellen die samen een as-built (zouden moeten) vormen. Ons team helpt opdrachtgevers deze modellen in te zetten door te sturen op de output en BIM te vertalen naar de dagelijkse processen.  Met bijvoorbeeld het opstellen van BIM Requirements wordt beschreven welke eisen en specificaties de opdrachtgever verwacht. Denk aan modelleerafspraken, verschillende data die geëist wordt, de daarbij behorende datakwaliteit en eindproducten die geleverd worden. Maar ook afspraken over eigendom en het gebruik van de modellen.

Het komende jaar ontwikkelen wij verder en staan we klaar om opdrachtgevers bij te staan in de zoektocht bij de toepassing van BIM. We gaan dieper in op automatisering en BIM maar ook op validatie zodat data betrouwbaar is. Veel gehoorde zorg is het bijhouden van revisies: Hoe blijft mijn BIM up to date? Óók hier houden we ons mee bezig en ontwikkelen we samen met de klant een oplossing om de zorgen weg te nemen want uiteindelijk gaat het erom dat we modellen en data vertrouwen en in kunnen gaan zetten als middel!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen, projecten en werkzaamheden? Volg ons dan op LinkedIn of Instagram waar we onze volgers wekelijks updaten over wat er speelt. Om een beter beeld te geven van wat wij doen zal onze website dit jaar ook vernieuwd worden.

We'll keep you posted!

Be safe!

Projecten gerelateerd aan deze blog

Overige gerelateerde blogs